image

NOBEL arkitekter deltog i den internationale konkurrence om udvidelsen mellem Alvar Aalto Museum og Museum of Central Finland i Jyväskylä. Begge museer er tegnet af Alvar Aalto og indgår som en central del af den finske kultur- og bygningsarv. Vores forslag blev shortlisted blandt 40 forslag ud af de i alt 689 deltagere.

Forslaget er arkitektonisk bygget op omkring et nyt dobbelthøjt rum, der knyttes sammen med have-rummet mellem de to museer. En foldet vægskive favner det nye butiksrum, og bevægelsen føres med ud i haverummet i form af en langstrakt betonplint. Forslagets motto er ”Speak Low”, og vi søgte mod at skabe et afbalanceret projekt i et tidløst formsprog, som både vil fremhæve de eksisterende museums-bygninger og fremstå som en selvstændig karakter-fuld tilføjelse.

Juryen bemærkede bl.a.: “The spatial layout of the proposal is successful, and the solution is functional. The external architecture continues the well-balanced approach. The clear form and the rhythm of the vertical structures of the glass facade set the extension easily into its place. The enrolment is helped by the skillful treatment of the exterior space”.


Bygherre: Alvar Aalto Museum
År: 2016 – Åben international konkurrence
Areal: 400 m2 - Nybygning
Arkitekt: NOBEL arkitekter

Aalto Museum
Kontakt Projekter Tegnestuen Aktuelt #1#2#3#4#5
Tilbage
Tilbage